Talán már szembejött veletek ez a borító a könyvesboltokban vagy az interneten, ha nem, akkor pedig most. Az Ózonőrök borítóját én készítettem, és most lépésről lépésre elmesélem, hogyan. Amit itt láttok, az a végleges, kiterített borító. A könyvesboltokban, ha kézbe veszitek, enyhén dombornyomásos, és fényes.

Mielőtt a végleges borító elkészült volna, a Vörös Pöttyös Facebook oldalon szavazás ment ki, hogy két terv közül melyiket szeretnétek látni a könyv borítóján, és bár mind a kettő nagyon tetszett nektek, a többség a kéket választotta: 


  

Itt még szerepelt kéz az alján, illetve a betűtípus is más volt, ezek a dolgok változtak a végleges borítón.

Egy kis kitérőig pedig mutatok néhány tervet, amiket szintén én készítettem, de végül nem küldtem be a kiadónak, mert nem éreztem azt a bizonyos HÚ, EZT SZERETNÉM KÖNYVBORÍTÓNAK érzést:

Visszatérve a kék tervre, a borító stock fotók felhasználásával készült, két szerkesztőprogramot használtam hozzá: Canvát és Photoscapet (a fa és a nagy szív hátterének összemosásához).

A tervezés legnehezebb fázisa a megfelelő képek kiválasztása volt. Órákig ültem az 123RF (ez a Stock fotós oldal neve), mire kiválasztottam párat. Először ezt a földgömbös-hajtásos képet gondoltam a nagy szívbe tenni, de nem tetszett összerakva, ezért maradt a fa+szív kombináció.


Mielőtt a regény megnyerte volna a Regényes természet pályázatot, az írás során a NANOWRIMO oldalt használtam, ahol fel lehetett tölteni borítókat is (itt nem feltétel, hogy jogilag felhasználható legyen kereskedelmi célra, mert nem arra készül, csak az íróknak kis motiváció az írásra), oda egy ilyet tettem fel. Már akkor örültem volna, ha valahogy a fa szimbólumként megjelenne a borítón, de akkor még nem könyvben gondolkodtam, ezért nem fordítottam túl nagy figyelmet rá. A végleges borítón ezt a képet nem használhattam fel, mert a Pinteresten találtam, és mivel Vörös Pöttyös lett végül a regény, ezért kicsit sötétebbet akartam tervezni (valamint tekintettel a környezetszennyezés problémájára, egy komolyabb borítót szerettem volna hozzá, ami nem csak a gyerekekhez, de minél szélesebb életkorhoz eljut).


A végleges borítón pedig meg is jelent az a bizonyos fa.


Veszélyben a világ…
és csak együtt menthetik meg!

Líviusz az ózonőrök mindennapi életét éli, már
amennyire hétköznapi dolognak számít varázserővel
felügyelni a természetet. Ám az ózonőrök egy nem várt
akadályba ütköznek: a környezetszennyezés miatt a Föld
irányíthatatlanná vált, és teljes a káosz. Líviusz nyomozásba
lendül, hogy rájöjjön a megoldásra.

Melánia egész életében a testvérei árnyékában élt. Mindig
mindenben jobbak voltak nála, és ami talán a legfontosabb:
nekik volt szupererejük. De amikor kiderül, hogy
közeledik a világvége, a lánynak esélye nyílik bizonyítani a
rátermettségét. Ha meg tudná menteni a bolygót, végre őt is
elismernék.

Lehet, hogy több minden van a háttérben, mint pár eldobott
műanyag palack? Vajon sikerül megmenteni a bolygót,
mielőtt túl késő lesz?

A Regényes Természet pályázat különdíjasa.

Fedezd fel a titkait!

„Minden gyermeki elem ellenére borzongató és elgondolkodtató:
elszántsággal kell hinnünk, hogy megmenthetjük a bolygónkat.
Szívmelengetô, elgondolkodtató és példamutató történet.”
– Utassy Dorina

12 éves kortól ajánljuk!Felkeltette a regény az érdeklődésedet? Itt beleolvashatsz!